Nieuws
Icoon rollator oma

De ruimte ‘Slim bewegen voor ouderen’ in het zorg innovatie atelier, is gesubsidieerd door de Gemeente Stein. De gemeente vindt het belangrijk dat ouderen fit en in beweging blijven.

 

Slim bewegen voor ouderen

De gemeente Stein stimuleert bewegen voor ouderen zodat ze fit blijven en een sociaal netwerk opbouwen in de buurt. Wethouder Hub Janssen: “Dat helpt hen om langer zelfstandig te wonen en eigen regie over hun leven te houden. Vanuit die gedachte hebben we een subsidie verleend voor de realisatie van de innovatieve ruimte Slim bewegen voor ouderen.”

Deze ruimte in het ZIA biedt ouderen de mogelijkheid om samen met familie of buurtbewoners te bewegen. In deze beweegruimte wordt gebruik gemaakt van de beweeginnovatie SILVERFIT. Dit is een technologische toepassing waarmee ouderen onder andere virtueel door de gemeente Stein kunnen fietsen. Daarnaast kunnen er games worden gespeeld waardoor de ouderen spelenderwijs in beweging blijven.

De ruimte ‘Slim bewegen voor ouderen’ zal gebruikt worden door de cliënten van de verzorging- en verpleeghuizen van Vivantes maar ook, op vastgestelde tijden, ter beschikking gesteld worden aan de oudere buurtbewoners. Op dit moment wordt nog gezocht naar voldoende vrijwilligers die de begeleiding tijdens de inloopmomenten op zich willen nemen.

Vrijwilliger worden?

Heeft u affiniteit met ouderen en vindt u fit blijven door te bewegen belangrijk? Dan is vrijwilligerswerk wellicht iets voor u.
Wij zoeken mensen die het leuk vinden om wekelijks een groepje senioren te begeleiden in de ruimte ‘Slim bewegen voor ouderen’.

Heeft u interesse, neem dan contact met ons op.